İzmir Otobüs Bileti

Önceliğimiz Sağlık

Sizler ve çalışanlarımız için tedbirlerimizi alıyor, konforlu bir seyahat için tüm imkânlarımızı hizmetinize sunuyoruz.
Temizlik sürecimiz

Konforlu Seyahat

Tüm seferlerimiz ücretsiz wi-fi, host hizmeti, ikram çeşitleri ve daha fazlası ile sizleri bekliyor!
Hizmetlerimizi incele

Güvenli Seyahat

Seyahat öncesi, esnası ve sonrası kontrollerimiz düzenli olarak yapılmaktadır.
Detaylı bilgi

Kampanyalar

Avantajlı kampanyalarımızdan haberdar olmak ve fırsatı kaçırmamak için tıklayın!
Kampanyaları İncele

Bu sayfada bulabilecekleriniz


Otobüs peronları: İzmir

Hatırlatma: Biletiniz en güncel adres bilgilerini içermektedir.

Tüm sefer noktalarımızı keşfedin

Seyahat etmek istediğiniz güzergahı seçerek biletinizi kolayca alabilirsiniz.

Sıkça Sorulan Sorular

İzmir yönüne ulaşmanın birkaç farklı yolu bulunuyor ama otobüsle seyahat etmenin birçok avantajı var. Kamil Koç ile seyahat ederek uygun fiyatlı otobüs biletlerimiz ile tasarruf edebilir ve otobüs yolculuğu ulaşım açısından bilinen en çevreci yöntem olduğu için çevreyi korumak adına üzerinize düşeni yapmış olursunuz!
İzmir yönüne Kamil Koç ile otobüs bileti almak gerçekten çok kolay: Sadece kalkış ve varış yerini seyahat etmek istediğiniz tarih ile birlikte seçerek internet sitemizden bilet alabilirsiniz.
İzmir yönüne Kamil Koç ile ulaşmak çok kolaydır, şöyle ki İzmir istikametine 226 adet bağlantı bulunmaktadır. Ayrıca gece seferlerinde seyahat ederek otel masrafından tasarruf edebilirsiniz, böylece programınız ne olursa olsun İzmir seyahatinizi kendinize göre planlayabilirsiniz. İzmir biletinizi internet sitemizden veya Kamil Koç mobil uygulamasından şimdi satın alın.
İzmir içinde 2 biniş noktası bulunmaktadır; Izmir Otogar Tesis, Izmir bus station. Biniş noktalarına ait konumları bu sayfadaki haritada bulabilirsiniz.
Otobüs seyahat etmenin en uygun yollarından biridir ve İzmir istikametine Kamil Koç ile konforla ulaşabilirsiniz! Nereden seyahat ettiğinize bağlı olarak, İzmir biletlerinin ortalama fiyatı 89.00 TL'dir.
İzmir yönüne gitmek için Kamil Koç biletinizi kullanmak çok kolay! Biletinizi internet sitemizden satın aldıysanız, biletiniz QR kod içeren bir PDF olarak e-posta yoluyla size gönderilir. Eğer Kamil Koç Uygulaması üzerinden bilet satın aldıysanız, biletiniz otomatik olarak uygulamada saklanır. Her iki durumda da bileti yazdırmanıza gerek yok: sadece görevliye dijital versiyonunu göstererek otobüse binip, arkanıza yaslanın ve rahatınıza bakın.
İzmir seyahatiniz için biletinizi satın alırken koltuğunuzu ayırtabilirsiniz. Müsaitlik durumuna bağlı olarak, seyahatiniz sırasında daha fazla konfor ve dinlendirici bir yolculuk için ideal olan tekli koltuklar dahil olmak üzere dilediğiniz koltuğu seçebilirsiniz.
Kamil Koç otobüs biletinizi internet sitemiz ve Kamil Koç mobil uygulaması üzerinden kredi kartınızı kullanarak güvenle satın alabilirsiniz. Ödeme konusunda sorun yaşıyorsanız, lütfen ödemelerle ilgili yardım sayfamıza bakın. Otobüs biletinizi bir bilet satış noktasından satın almayı planlıyorsanız, nakit ödeme seçeneği ile satın almak da mümkündür.

İzmir Seyahat Rehberi

İzmir Hakkında

İzmir’i baştan başa gezmek muhtemelen haftalarınızı alır çünkü her köşesinde başka bir tarih, kültür ve güzellik yer alıyor, bunun yanı sıra Türkiye’nin 3. büyük şehri olduğunu da hatırlamakta fayda var tabi.

Sıcaklık ortalaması yıl boyunca 10-32 derece arası değişmektedir. Yaklaşık 629km’lik muhteşem sahil şeridi ve mavinin her tonunu görebileceğiniz denizi ile ünü ülke sınırlarını çoktan aşmış İzmir, pek çoğumuzun olduğu gibi yabancı turistlerin de gözdesi haline gelmiştir.

İzmir nüfusunun yarısından fazlasının genç nüfustan oluşuyor olması, şehrin her daim canlı ve dinamik kalmasını sağlamakta. Buna şehre dışarıdan gelen binlerce öğrenciyi de eklerseniz, İzmir’in kıpır kıpır bir şehir olduğunu anlamak hiç de zor olmaz.

İzmir’de Ücret Ödemeden Gezebileceğiniz Yerler

  • Atatürk Müzesi: Atatürk’ün İzmir’e her gittiğinde konakladığı yer, ölümünden 3 yıl sonra müzeye çevrilerek ona ait hatıralar sergilenmeye başlanmıştır. Atatürk'ün yaşadığı odalar, çalışma odası, misafir odası, yemek odası ve kütüphanesi gibi bölümler ziyaretçilerin gezilebildiği yerler arasındadır.
  • Uşakizade Köşkü: Şimdi sizi Atatürk’ün izlerinin olduğu çok önemli başka bir mekan olan 1860 yılında yapılmış Uşakizade Köşkü’ne götürüyoruz. Atatürk’ün Latife Hanım ile 13 Eylül 1922’de ilk kez tanıştığı ve sonra 29 Ocak 1923 tarihinde evlendikleri bu ev günümüzde müze görevini üstlenerek olağanüstü hatıraları sergilemektedir.
  • İsmet İnonü: Atatürk’ün evinden çıkıp silah arkadaşının ziyaretine gitmeden olmaz. İsmet İnönü 24 Eylül 1884 tarihinde İzmir’de doğmuştur. İsmet İnönü Sokağı’nda yer alan bu aile evi yıllar içinde zaman zaman el değiştirmesine rağmen, İnönü Vakfı’na bağışlanıp aileye ait hatıralar ve eşyaların yerleştirilmesiyle görülmeye değer bir müzeye dönüştürülmüştür.
  • İzmir Saat Kulesi: Biraz açık havaya çıkıp gezmeye ne dersiniz? Konak Meydanı’nda sizi beklemekte olan İzmir’in sembolü ve merkezi’ne gidelim o zaman. 2.Abdülhamit’in tahta çıkışının 25.yılı anısına yapılan zarif İzmir Saat Kulesi’ni selamlarken, sakinleri olan güvercinleri de beslemeyi unutmayın sakın.
  • Konak Cami: Hemen yan tarafınızda 1748’den günümüze kadar gelmiş bir hayli küçük ama oldukça şirin Konak Cami’ni göreceksiniz. Cami Kütahya çinileriyle hayli dikkat çektiği için gözden kaçırmanız olanaksız.
  • İlk Kurşun Anıtı: Yine bu meydanda bulunan, 1919’da İzmir’in Yunan işgali sırasında milli mücadelenin ilk ateşini açıp şehit olan gazeteci Hasan Tahsin adına dikilen İlk Kurşun Anıtı’nı da ziyaret edebilirsiniz.
  • Kemeraltı Çarşısı: Eğer alışveriş yapmak istiyorsanız ise adresiniz 16. yüzyıldan günümüze gelmeyi başarmış bu çarşı olmalı. 5 km’lik alana yayılmış çarşıda kıyafet, ev eşyası, antika, yiyecek-içecek, nikah-düğün hazırlık eşyaları da dahil olmak üzere arayıp da bulamayacağınız hiçbir şey yok. Türkiye’nin en eski çarşılarından biri olan Kemeraltı Çarşısı, yapıldığı dönemden 20.yüzyıla kadar üzerinin kapalı olması nedeniyle Kapalıçarşı olarak da hizmet vermiştir.
  • Kızlarağası Hanı: 1700’lü yıllardan bu yana tarihi dokusunu koruyabilmiş, tamamen taşlardan inşa edilmiş bu tarihi yapı gezenleri mistik havasıyla büyülerken, sıcak yaz günlerinde ise serinlemek için birebir. Ancak pazar günleri kapalı olduğunu plan yaparken unutmamanızda fayda var.
  • Dario Moreno Sokağı: Buradan sizi İzmir’in en ünlü sokaklarından biri Dario Moreno’ya götürüyoruz. Sokağın isminden de tahmin edeceğiniz gibi Dario Moreno hayattayken annesi ile birlikte bu sokakta yaşamaktaymış. Önceleri Asansör olan sokağın ismi, İzmir’e olan aşkıyla bilinen sanatçıyı onurlandırmak adına değiştirilmiş. Buram buram tarih ve sanat kokan bu sokağın başına geldiğinizde Dario Moreno sizi bir başka İzmir aşığı olan Enrico Macias ile karşılayacak. Bu sokağın iki tarafında da değişik konseptte kafeler ve rum evleri göreceksiniz. Biraz soluklanmak için en ideal noktalardan biri olduğunu söyleyebiliriz.
  • Tarihi Asansör: Dario Moreno Sokağı boyunca dümdüz yürüdüğünüzde ise meşhur asansöre varacaksınız. Asansör kulesi 1900’lerin başında iki semt arasındaki yükseklik farkından dolayı dik merdivenleri çıkmak zorunda kalan insanların mağduriyetini önlemek amacıyla yapılmış ve yapıldığı dönemde buharla çalışıyormuş. Asansörde yukarı çıkarken arka fonda Dario Moreno şarkıları, camlarda ise eski fotoğraflarla adeta zaman yolculuğuna çıkmış hissedeceksiniz kendinizi. En üst katta indiğinizde ise yaklaşık 58 metreden Ege’nin İncisi İzmir’i kuş bakışı izleyip, aynı katta bulunan kafede keyifli saatler geçirebilirsiniz.
  • Alsancak Kordon: Gün batarken büyüleyici manzarayı karşılamak için ise adresimiz kordon. Sahil boyunca yürürken oturan arkadaş gruplarını, balıkçıları ve tabi ki Ege’nin İncisi İzmir’in güzelliğine kayıtsız kalamayıp bu anı fotoğraf çektirerek ölümsüzleştirmek isteyen onlarca insan göreceksiniz. Alsancak’tan boylu boyunca yürüyüp sahilden Konak’a gidebilirsiniz.

İzmir’in Kültürel ve Tarihi Güzellikleri

  • Kültürpark: İzmir deyince şüphesiz ki Kültürpark’tan bahsetmemek olmaz. 59 futbol sahası büyüklüğünde bu dev alanda yıl boyunca düzenlenen konserler, festivaller, kitap fuarlarından tutun herkesin ilgi alanına göre bir aktivite mevcut. Şehrin insanı yoran gürültüsü ve rutininden uzaklaşıp bir kısmının dünyanın en ender görülen türlerinden olan 9.500 çeşitten fazla ağacın arasında, yemyeşil doğanın içinde yürüyüş yapmak veya arkadaşlarınızla zaman geçirip sohbet etmek hatta piknik yapmak için mükemmel bir kaçış adresi burası. Baharda yaklaşık 10 gün boyunca süren İzmir Kitap Fuarı’na kapısını açan Kültürpark, yazları ise İzmir Enternasyonal Fuarı’na ev sahipliği yapıyor. Buna alternatif olarak Kültürpark bünyesinde İzmir Tarih ve Sanat Müzesi, İzmir Resim Heykel Müzesi ve Galerisi, bir lunapark, göl ve üretici pazarını da bulunduruyor.
  • İzmir Arkeoloji Müzesi: Kültür ve tarihin içinde kaybolmak isteyenler için bulunduğumuz yerden uzaklaşmadan İzmir Arkeoloji Müzesi’ni ziyaret ediyoruz hemen. İzmir ve çevresinden toplanan eserlerle, tarih öncesi dönemin kültürünü, sanat anlayışını günümüze taşıyan bir zaman tüneline gireceğiz. Hem ülkemizin hem de dünyanın önde gelen arkeoloji müzelerinden biri olan İzmir Arkeoloji Müzesi 3 katlı binasının giriş katındaki taş eserler salonunda Helenistik ve Roma İmparatorluğu döneminden sayısız eser sergiliyor. Bu müzenin en önemli eseri nedir diye soracak olursanız, cevabımız Efes Antik Kenti’nin kurucusu Androklos’un M.S. 131-161 tarihleri arasında yapıldığı tahmin edilen mermer heykeli olacaktır. Yine müzede yer alan ve tarihinin M.Ö.50-30 yılları arasına dayandığı düşünülen tunçtan yapılmış, benzersiz Koşan Atlet Heykeli mutlaka görmeniz gereken başka bir eser. M.Ö. 7 yy sonu – 6.yy başı arasında kırmızı topraktan yapılan Klazomenai Lahitleri üzerlerindeki ilginç motiflerle hayli dikkat çekmektedir.
  • Symrna Agora Antik Kenti : İzmir’in kuzeydoğusunda Bornova’da yer alan antik kent ayrıca Bayraklı ve Tepekule adlarıyla da anılmaktadır. Agora’nın kelime anlamı çarşı, pazar, kent meydanı olarak geçmektedir. Roma döneminden günümüze kadar gelen bu kent birçok uygarlığa ev sahipliği yapmıştır. M.S. 178 yılında çok büyük bir depremle büyük hasar alan ve bir kısmı yıkılan kent İmparator Marcus Aurelius tarafından tekrar inşa ettirilmiştir. Birçok su kanalının bulunduğu antik kentte hala su veren çeşmeler bulabilirsiniz. Suyun Kadifekale’deki dağların eteklerinden geldiği düşünülmektedir. Toplu taşıma ile de çok kolay ulaşım sağlayabileceğiniz bu antik kente müze kartınız varsa ek bir ücret ödemeden giriş yapabilirsiniz.

İzmir’de Gece Hayatı ve Eğlence

Bu kadar genç nüfusun ve özgür ruhun yaşadığı bir şehirde elbette ki gecelerin sakin geçmesi beklenemez. Caz kulüpleri, her müzik zevkine uygun barlar, fasıl mekanları, gece kulüpleri… Yeter ki siz ne yapmak istediğinize karar verin. Şehir merkezinde genelde Konak ve Alsancak’ta toplanmış bu eğlence yerlerini tek tek saymamıza olanak yok ama sizin için bazı popüler adresleri belirledik.

Bunlardan biri Muzaffer İzgü Sokağı. Yan yana birçok Rock bar ve pubların bulunduğu sokak müzik severlerin uğrak noktası haline gelmiş.

Bir diğer önemli adres ise Gazi Kadınlar Sokağı. Bu sokakta birçok gece kulübü bulmanız mümkün. Dolayısıyla Alsancak’ın en hareketli adresi bu sokak desek yanılmayız.

Kıbrıs Şehitleri Caddesi’nde de yine gece kulüpleri, canlı müzik yapan mekanlar ve farklı tarzlarda barları bulabilirsiniz.

İzmir’e Yakın Gezebileceğiniz Yerler:

  • Çeşme: Şehir merkezine yaklaşık 1 saat uzaklıkta olan geniş kumsalları ve eğlenceli gece hayatı ile meşhur bu gözde tatil merkezi Eryhtrai Antik Kenti, Çeşme Kalesi, Aya Yorgi Koyu gibi görülmesi gereken pek çok yeri de bünyesinde barındırıyor. Kamil Koç otobüsleri ile Çeşme’de Alaçatı, Ilıca ve Otogar noktalarına doğrudan seyahat edebilirsiniz.
  • Alaçatı: Tarihi cumbalı taş evleri ve sörfçülerin vazgeçemediği tatil beldesi olmasının dışında lavanta kokulu beldemiz Alaçatı, Ayios Konstantines Kilisesi, tarihi değirmenleri ve çılgın gece eğlencelerinin adresi olmayı sürdürüyor.
  • Foça: Antik Çağa kadar dayanan geçmişi ile Foça dalmayı sevenlerin en gözde rotalarından biri. Athena, Kybele Tapınakları, Pers Anıt Mezarı gibi tarihi yerlerin bulunduğu Akdeniz Foklarının evi Foça’ya yolunuz düşerse unutamayacağınız anılar biriktireceksiniz.
  • Urla: Yassıca Ada, Sualtı Müzesi ve Klazomenai Antik kenti, ince kumlu sahilleriyle Urla şüphesiz ki son yılların en popüler tatil bölgelerinden biri.
  • Efes: Kuruluşu M.Ö.6000’li yıllara dayanan Efes Antik Kenti ile UNESCO Dünya Mirasları listesinde yer almaktadır. Meryem Ana Kilisesi, Yedi uyuyanlar efsanesi, Artemis Tapınağı ve Arkeoloji Müzesi ile Efes kesinlikle ziyaret etmeniz gereken bir belde.
  • Sığacık: Deniz ürünleri ile meşhur bu şirin Seferihisar mahallesi İyonya’nın sanat ve ticaret merkezi olan Teos Antik Kentini sınırlarında bulundurmaktadır.
  • Ürkmez: Yine Seferihisar’da bulunan başka bir tabiat harikası ise Ürkmez. Lebedos ve Dionysos Antik Kentlerinde gezip, İpekkum Plajında mavi sularında serinleyebileceğiniz Ürkmez sizlere sakin bir tatil vadediyor.
  • Dikili: Curcunadan uzak kafa dinlemeyi, Ege otlarının damağınızı şenlendireceği bin bir yöresel yemeğin tadına bakmak ama bir yandan da tarihi güzellikleri gezip görmeyi amaçlıyorsanız Aternaus, Algai ve Teuthrania Antik Kentleri ve Aya Nikola Kilisesi’nin bulunduğu bu İzmir ilçesi tam size göre.
  • Mordoğan: Narkissos efsanesinin doğduğu bu belde adını onlarca çeşit mor renkteki çiçeklerinden almıştır ve sizleri büyüleyici beldesine bekliyor.
  • Gümüldür: Satsuma mandalinasına doyamıyorsanız yolunuz muhakkak Menderes ilçesinde bulunan Gümüldür’den geçmeli. Ayrıca Klaros, Kolophon ve Notion Antik kentleri gibi tarihi miraslar da beldede gezilmesi gereken önemli yerler arasında yer alıyor.
  • Çandarlı: Amazon kadınlarının kurduğu söylenen bu yerleşim yeri, Cenevizliler döneminden kalana bir kaleye ve tarihi hamama da sahip. Dikili’ye seyahat ederseniz Çandarlı’nın meşhur sakız dondurmasını yemeden dönmeyin.
  • Şirince: Şarapseverlerin buluşma noktası olan Selçuk ilçesindeki bu güzel yer Aziz John Baptist ve Aziz Dimitrios Kiliseleri ile de bölgeye turist çekerken, Maya takvimine ait kıyamet senaryoları ile de adını dünyaya duyurmuştur.

İzmir’e seyahat etmek için en ideal zaman nedir?

İzmir’e seyahat etmeye karar verdiyseniz yolun yarısını tamamlamışsınız demektir. İzmir büyük bir şehir olması nedeniyle ulaşım açısından pek çok alternatif yöntemi kullanarak seyahat edebileceğiniz bir yer. Uçak, otobüs, tren gibi ulaşım yöntemleri ile İzmir güzergahına gidebilirsiniz.

Eğer uçakla seyahat edecekseniz tarihlerinizi belirlemeden önce size tavsiyemiz İzmir’in hayli büyük olduğunu göz önünde bulundurarak, gezmek istediğiniz yerleri önceden listeleyerek ortalama kaç güne ihtiyacınız olduğuna karar vermeniz. Bu şekilde planlı seyahat ederseniz görmek istediğiniz yerleri göremeden dönmemiş olursunuz.

Tercihiniz otobüsle seyahat etmek ise, Kamil Koç otobüs biletinizi önceden almış olsanız bile size seyahatten 1 saat öncesine kadar değişiklik ve iptal konusunda büyük esneklikler sağlamaktadır. Şayet biletinizi hala almadıysanız, Kamil Koç internet sitesi , mobil uygulaması ve bilet satış noktaları ile size en yakın mesafede, her daim hizmetinizde.

Eğer seyahat amacınızı deniz, güneş ve kum olarak nitelendiriyorsanız tabi ki İzmir’i yazın görmelisiniz. Seyahatiniz kültürel amaçla ise açıkçası muhtemelen bahar ayları daha iyi bir zamanlama olacaktı ancak sıcakla aram çok iyi derseniz yazın da seyahat etmemeniz için bir sebep yok. Kışları ılıman bir iklime sahip olan şehir, en çok turisti Mayıs ve Eylül ayları arasında ağırlıyor.

İzmir’de Şehir İçi Ulaşım

İzmir deniz kıyısında yer alan bir şehir olarak toplu taşıma araçları açısından hayli zengin. Şehirde bir noktadan diğerine giderken vapur, metro, tramvay, otobüs ve teleferik gibi taşıtları İzmirim Kart alarak kullanabilirsiniz. Toplamda 10 iskelesi bulunan İzmir’de vapurlarla Alsancak-Bostanlı-Foça-Göztepe-Karşıyaka veya Konak-Pasaport-Urla-Üçkuyular-Yassıcaada rotalarında rahatlıkça seyahat edebilirsiniz. Üçkuyular – Bostanlı İskeleleri arasında hizmet veren arabalı vapurlar da şehirde araba ile ulaşım için büyük kolaylık sağlamakta. Eğer Alaybey-Ataşehir güzergahında seyahat edecekseniz tramvay en ideal toplu taşıma aracı olabilir.

İzmir metro açısından da oldukça zengin bir ağa sahip. İki nokta arasında hizmet veren en güncel araçları ve sefer tarifelerini ESHOT ve İZBAN internet sitelerinden ya da mobil uygulamalarından güncel olarak öğrenebilirsiniz. Bunun dışında her şehirde olduğu gibi nakit para ile binebileceğiniz dolmuş, taksi ve faytonlar da mevcut. Çevreci bir seçenek olarak İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne ait elektrikli otobüs ve kiralık bisikletleri de tercih edebilirsiniz.

İzmir’de ne yenir?

  • Boyoz: Evet, İzmir deyince ilk akla gelen lezzetlerden birisi şüphesiz ki boyozdur. Damak tadınıza göre hem tatlı hem de tuzlu birçok farklı çeşidi olan boyozu günün her saati yiyebilirsiniz.
  • Çember Tost: Yumurta, peynir, sucuk, salam, pastırma, turşu gibi birçok malzemenin ekmek arasında servis edildiği bu İzmir lezzeti tam bir protein bombası.
  • Kumru: İzmir’in coğrafi işaretli yiyeceklerinden bir tanesidir. Esas olarak ekmeğin şeklinden ismini alan kumru karışık bol malzemeli sıcak bir sandviçtir.
  • İzmir Söğüş: Pidenin arasında yeşillik, domates, baharat ve bol sakatatla yapılan ve soğuk yenen bu İzmir sokak lezzeti sakatat severlerin bayılacağı bir deneyim olacak.
  • İzmir Kokoreçi: Uykuluğun etrafına sarılarak ve kömür ateşinde pişirilerek yapılan bu kokoreç İzmir’in meşhur lezzetlerinden biridir.
  • Katık:Aslında Antakya yöresine ait olan katık günümüzde İzmir’de tercih edilen çok popüler yiyecekler arasında.
  • İzmir Bomba: Tatlıya düşkünseniz yine İzmir’in son yıllarda Türkiye’nin her bir yanında popüler olmuş bombayı kesinlikle denemelisiniz. Eğer çikolatalıyı çok ağır buluyorsanız, fıstıklı çeşitleri de mevcut. Hatta siz iyisi mi bombanızı alıp, Alsancak kordonda çimlerin üzerinde güneş ve deniz manzarasının tadını çıkartın.
  • Lokma Tatlısı: Bir İzmir klasiği olarak lokma tatlısından bahsetmezsek hata yapmış oluruz. Osmanlı’dan günümüze kadar gelebilmiş, en hüzünlü ve en mutlu günlerin ortak tatlısıdır lokma.
  • Bademli Kazandibi: Kazandibinin yanık tadına ve süt kokusuna eşlik eden badem ile bu tatlının tadı damağınızda kalacak.

İzmir Hakkında Hiç Bilinmeyenler

  • Dünyanın en büyük 3.heykeli İzmir’dedir. Mevlana’nın tasvir edildiği bu heykel Buca ilçesinin en yüksek bölgesi olan Tırgırtepe’de bulunmaktadır. Dikildiği tepeyle birlikte yerden 75 metre yükseklikte olan Mevlana heykelini, İzmir’in geniş bir bölümünden görme imkanı bulabilirsiniz.
  • İncil’de adı geçen 7 kutsal kilisenin hepsi Roma imparatorluğu döneminde İzmir’de kurulmuştur.
  • Parşömen kağıdı M.Ö.190 yıllarında İzmir’in Bergama ilçesinde Pergamon Krallığı zamanında keşfedilmiştir. Latince ismi “Carta Pergamena” olan parşömen kağıdı adını keşfedildiği yer olan Bergama’dan almıştır.
  • Zübeyde Hanım 66 yaşında İzmir’de yaşamını yitirmiştir. Mezarı Ferik Osman Paşa Camii içindedir ve şekli Atatürk tarafından belirlenmiştir.
  • Meryem Ana için ilk kilise Efes’te yapılmıştır. Efes Antik Kenti’nden 6 km uzaklıkta olan Bülbül Dağında bulunan Meryem Ana Evi tüm dünyadan hacı olmak isteyen kişiler ve turistlerin de uğrak noktasıdır.
  • Büyük İskender’in generallerinden Lisimahos tarafından M.Ö. 300 yılında kurulan Efes, tümüyle mermerden yapılmış ilk kenttir.
  • Türkiye’de ilk ve tek tiyatroya sahip köy Urla’da bulunan Bademler köyüdür. 1932’de Mustafa Anarat adında bir yedek subay öğretmenin köy halkına sevdirdiği tiyatro kültürü daha sonra ülke çapında ilk kez köyde kurulacak olan tiyatronun temellerini atmıştır.
  • Dünyanın yedi harikasından biri olan Artemis Tapınağı M.Ö. 7.yüzyılda İzmir’de inşa edilmiştir fakat daha sonra adını tarihe kazımak isteyen Herostratus adlı bir Yunan tarafından yakılmıştır.
  • Mısır Kraliçesi Kleopatra Romalı General Antonious ile Efes’te 188 yılında tatil yapmıştır.
  • Tanrıça Athena adına ilk tapınak İzmir’de yapılmıştır.
  • İncil’in 4 yazarından biri olan Aziz John İzmir’de ölmüştür ve mezarı Selçuk’ta bulunmaktadır.


İzmir Otobüsü

Uygun fiyata İzmir otobüs bileti satın alın

İzmir istikametine otobüsle mi gitmek istiyorsunuz? Kamil Koç İzmir istikametine giden konforlu otobüsler ile hizmetinizde! İzmir otobüs bileti fiyatları 89.00 TL’den başlamaktadır. Kamil Koç Anadolu’nun birçok noktasına seferleri aracılığı ile ulaşmaktadır. Bu yüzden her nereye seyahat etmek istiyorsanız, Kamil Koç size uygun bir rota sunar. Otobüs biletinizi alın, rahat koltuklarda ücretsiz internetin tadını çıkartarak seyahat edin. Otobüs biletinizi internet sitemizden, Kamil Koç mobil uygulamasından, ya da Kamil Koç bilet satış noktalarından dilediğiniz zaman kolayca satın alabilirsiniz. İnternetten ya da Kamil Koç mobil uygulamasından aldığınız otobüs biletlerinin çıktısını almanıza gerek kalmadan elektronik biletlerinizle seyahat edebilirsiniz. Size en yakın Kamil Koç bilet satış noktasını mı arıyorsunuz? İnternet sitemiz üzerinden bulunduğunuz semti seçip yakınınızdaki bir bilet satış noktasının bilgilerine ulaşabilirsiniz.

Neden İzmir seyahatiniz için Kamil Koç’u tercih etmelisiniz?

Farklı sefer saatleriyle Kamil Koç otobüsleri İzmir seyahatiniz için en uygun tercihtir. İzmir içinde 2 adet otogar bulunmaktadır ve bu noktaya 226 farklı bağlantı noktasından ulaşmanız mümkün. Tek yapmanız gereken sefer noktalarımızı inceleyerek ilgilendiğiniz bağlantıyı seçmeniz. Biletinizi internet sitesinden ya da Kamil Koç mobil uygulamasından kredi kartınızla güvenle alabileceğiniz gibi nakit ödeme yöntemini tercih ediyorsanız otobüs biletinizi bilet satış noktalarımızdan da alabilirsiniz. Seyahatinize engel olacak son dakika bir işiniz mi çıktı? Üzülmeyin! Bilet işlemleri menüsünden otobüsünüzün kalkış saatine 1 saat kalana kadar biletinizi ücretsiz iptal edip, dilerseniz paranızı iade alabilir ya da biletinizi yeniden farklı bir tarih için değiştirebilirsiniz. Bilet İşlemleri menüsü ile yapabilecekleriniz yalnızca bunlarla da sınırlı değil. Biletinizde bulunan güzergah, saat, yolcu adı ve iletişim bilgileri gibi tüm detayları bu menüden değiştirebilirsiniz. Seyahat eden siz değil de bir yakınız mı? Tüm Kamil Koç seferleri Otobüsüm-Yolcum Nerede menüsü üzerinden eş zamanlı takip edilebilir.

Araç içi hizmetler

Sizi seyahatinizde yol boyunca rahat ettirmek bizim için çok önemli. Otobüsünüze bindikten sonra arkanıza yaslanın, rahatınıza bakın ve araç içi hizmetlerimizin tadını çıkartın. Otobüslerimiz konforunuz için elektrik prizleri, ücretsiz internet hizmeti gibi olanaklar sunmaktadır ve deneyiminizi daha da özelleştirmek için yol boyunca hostunuz size ücretsiz yiyecek ve içecek ikramlarında bulunacaktır. Böylece siz İzmir yolunda e-postalarınızı takip edebilir veya en sevdiğiniz televizyon kanalını ikramlarımız eşliğinde izleyebilirsiniz. Seyahat ederken cam kenarından manzarayı izlemeyi tercih edenlerden misiniz? Otobüs biletinizi satın alırken, seyahat için tercih ettiğiniz koltuğu müsait olanlar arasından seçerek ayırtabilirsiniz. Çift kişilik koltukta seyahat etmeyi sevmiyor musunuz? Merak etmeyin sizleri de düşündük. Müsaitlik durumuna bağlı olarak otobüslerimizdeki tekli koltukları da tercih edebilirsiniz.


Otobüs içi hizmetler mevcut olmasına bağlıdır